Het is een lange, saaie weg die ik naar Margraten rijd. Rechttoe rechtaan. Weinig te beleven. En dan ligt daar ineens Loods 81, als oase met een warme gloed dit je naar binnen lokt.

Angelique en Hans Poelen-Conjarts runnen aan Rijksweg 81 hun eetpodium, op de plek waar voorheen de ouders van Angelique hun aardappeloogst opsloegen. Verse producten uit eigen slagerij en keuken liggen uitgestald in een grote vitrine: quiches, wraps, salades, pasta’s, gehaktballen, worstjes en nog veel meer lekkers.

Ik heb later nog een eetafspraak, maar kan de verleiding niet weerstaan om toch iets te proeven. Ik krijg de tip om het Elsazzer broodje te bestellen: een soort Limburgse hotdog, mét zuurkool. Ik zeg meteen ja, want ik ben dol op zuurkool!

Terwijl mijn broodje warm wordt gemaakt, kijk ik verbaasd rond: zo’n mooie eetwinkel met zoveel prachtige producten uitgestald verwacht ik niet op deze plek. Er zijn meer mensen die aangenaam verrast zijn: er lopen steeds weer mensen binnen, om een hapje te eten of om iets mee te nemen voor thuis. Tegelijkertijd worden er ook buffetten klaargemaakt om later op locatie te kunnen serveren.

Mijn Elsazzer broodje smaakt zoals het eruit ziet: stevige, eerlijke kost. Als ik nog meer tijd had gehad, zou ik nog wat meer dingen willen proeven: die salades en pasta zitten me ook verleidelijk aan te kijken vanuit de vitrine.
Bij het afrekenen neem ik voor het thuisfront nog een miniquiche mee en ook die blijkt te smaken zoals ie hoort te smaken: vol romig, hartig en met een goede krokante bodem voor de bite.
Wat een aanwinst voor Limburg!

Als je ook wilt gaan, check dan wel even de openingstijden online, want die wisselen per dag.
Alleen zondag is bijvoorbeeld diner mogelijk.
Oh ja, als je in de buurt woont/werkt en houdt van die ambachtelijke sfeer met een modern tintje, is dit ook een aanrader als vergader- of feestlocatie.