Ken je die overdekte markthallen in Spanje of andere Zuid-Europese landen waar alle verse waar verleidelijk staat uitgestald, veel kunt proeven en waar je ook nog eens lekker kunt eten? In Nederland hebben we natuurlijk de Rotterdamse en Amsterdamse foodhallen. Leuk, maar ook erg toeristisch en niet altijd even authentiek.
In Venlo heeft ondernemer Geert Benders een heel eigen concept ontwikkeld, een kruising tussen een supermarkt, een overdekte markthal en een restaurant.

Je kunt er gewoon je boodschappen doen, je vindt er alleen meer vers en regionaal dan je gewend bent. Alle verse producten worden prachtig uitgestald of voor je ogen bereid. Zo vind je de bakkerij achter een glazen wand en zie je de bakkers echt het brood bakken. Sushi wordt ook voor je neus bereid en als je wilt kun je het ter plekke aan de bar opeten, maar meenemen kan natuurlijk ook. En pizzabakker Maurizio schuift goddelijke pizza’s de oven in terwijl jij toekijkt.

Natuurlijk blijft er bij zo’n bezoekje van alles aan je handen plakken, ook omdat het allemaal mooi verpakt is en dus zeer cadaugeniek.
Je kunt ook veel producten proeven (verse hangop, kaas, worst, cake…yep, allemaal geproefd) en overal in de winkel vind je recepten voor de uitgestalde producten en info om makkelijker te kunnen kiezen. Erg leuk is de wijnpresentatie, waarbij je zelf kunt tappen.

En dan is er natuurlijk het restaurant. De verse producten uit eigen winkel worden hier verwerkt tot eenvoudige en lekkere broodjes, soepen en salades. Voor het diner staan ook een paar leuke gerechten op de kaart, zoals Zwarte Kip (naar speciaal recept van Poelier Hendriks). En alles is erg scherp geprijsd. Eem burger eet je al voor € 9, een sandwich voor € 4,50.

Voor de flexwerker is tenslotte op de bovenverdieping plek genoeg om in te loggen met je laptop.
Beej Benders biedt met al deze mogelijkheden voor zoveel mensen zoveel inspiratie, keus en verleiding, dat verdient een 2e, 3e, 4e locatie!