De enig denkbare naam voor dit restaurant: Puur Vakwerk. Gevestigd in een mooie vakwerkboerderij kookt Marc Creusen met groot vakmanschap.

Na te hebben gewerkt in toprestaurants over de grens, de delicatessenwinkel Eyserhalte op te zetten, een eigen wijngaard te beginnen én een eigen lijn van biologische wilde kruiden, was het nog niet genoeg. Nu kookt Marc Creusen puur en ongecompliceerd in zijn eigen tent: Puur Vakwerk. Op naar Lemiers dus, in het hart van het Heuvelland.

Voor overdag is er een overdekte thee/koffietuin in een kas, informeel en vrolijk ingericht.
’s Avonds zoek je een leuk tafeltje uit in een van de vele hoekjes en lagen van het vakwerkhuis. Voor de bediening een leuke uitdaging om het overzicht te houden, lijkt me. Als ze het al onhandig vinden, merk ik daar niets van: beide dames lopen enthousiast en ogenschijnlijk moeiteloos trapje op, trapje af.

De menukaart is klein, maar wisselt iedere 3 weken, dus ook bij een herhaalbezoek is de kans klein dat je alles al geproefd hebt. Je bestelt 2 tot 6 gangen, afhankelijk van de honger die je hebt. Er wordt lekker kruidenwater bij geserveerd, versgebakken brood en ieder gerecht is overduidelijk met veel zorg bereid.

Tussen de gangen door kun je gerust door de boerderij dwalen en oude foto’s bekijken, of handwerkjes van de familie Snakkers die de hoeve bewoonde rond 1920. Is dat niet erg ouderwets? Ja, maar dat is juist wel een grappig contrast.

Op advies van de eigenares kiezen we het citroentaartje als dessert. Die verdient een eervolle vermelding en een aanmoediging aan Marc om ‘m later nog eens terug op de kaart te zetten.