Steeds meer cadeau- en modezaken voegen een koffie-en-taart-bar aan hun concept. Zo’n mix van eten, drinken en shoppen zorgt ervoor dat je wat langer blijft hangen, met uitzicht op allerlei leuke spulletjes. En ja hoor, daar ga je weer naar buiten met iets leuks wat je anders waarschijnlijk niet eens had zien staan.

Noir, in de Neerstraat in Roermond, doet het ook. Het is misschien een beetje hippig. Maar dat mag ook best, als je het maar goed doet. En dat doen ze.

De winkel is modern ingericht, wat kleine tafeltjes bij het raam en een grote leestafel vlakbij de bar. De styling  wisselt, net als het assortiment, ieder seizoen en dat maakt dat je wilt terugkomen.
Verwacht verder geen culinaire hoogstandjes en neem gewoon een kop koffie met een groot stuk taart of een broodje. Fashion with a bite zoals ze zelf zeggen.
Mijn tip: check ook even de toiletten achterin. Leuke details met een knipoog zoals de tekst op de deur doen het ‘m!

De Neerstraat is sowieso een leuke straat met wat meer aparte winkeltjes, dus hier begin (of eindig) je goed voor een middagje shoppen in Roermond. Je kunt vanuit hier ook naar het Outlet Center lopen, maar ik zou zeggen: gewoon links laten liggen en rondlopen door het historische centrum van Roermond.