Brasserie Mijn Streek is gelegen op de hoogste restaurantlocatie van Heerlen, de vijfde etage van het Glaspaleis.
Dat levert een geweldig uitzicht op. De kaart wisselt regelmatig en is gebaseerd op producten uit de regio. De inrichting is modern en licht met elementen uit de historie van het pand.

Dit is een plek waar ikzelf heel graag kom. Voor lunch of diner en soms zelfs voor het aperitief. Je hebt namelijk een te gek uitzicht over de stad en het is een van die zeldzame plekken waar alles klopt: menukaart, interieur, bediening, muziek en de locatie.

Als je het Glaspaleis inkomt aan de voorzijde, kijk dan eerst even wat SCHUNCK* in de vitrine exposeert. Dat wisselt voortdurend en ik ben altijd nieuwsgierig wat er nu weer is.
Loop dan echt naar binnen en neem de lift naar de bovenste verdieping. Je kunt ook de trap nemen als je meer kunst wilt zien, of eerst naar de kunstexpositie gaan in het souterrain.
Ik vind het zelf altijd leuk om op de chesterfield bank te gaan zitten bij het raam, uitkijkend over de Markt. Daar neem ik dan een Limburgse witte wijn of hun vermouth. Ben je meer een bierliefhebber, vraag dan naar hun eigen Kameraad Honingbier.
Is het mooi weer, dan ga je natuurlijk het terras op om mensen te kijken en te genieten van de zon.
Maar ook binnen zit je leuk. Het is vaak druk, dus reserveer vooraf of heb even geduld.