Een straat net buiten het uitgaangsgebied. Een ouderwetse fiets voor de deur. Is dit niet een bruin kroegje? Ja en nee. Bij Madame van Dam kun je een pilsje drinken aan de bar, maar je kunt er ook geweldig authentiek Frans eten. In een heel knusse setting. Ik was het eigenlijk een tijdje uit het oog verloren, maar toen ik er laatst was, werd ik weer intens gelukkig van dit Superstekje.

Madame van Dam zit in een klein pandje met een vide. Ik ga graag boven zitten, zodat ik kan neuzen tussen de uitgestalde boeken en naar de mensen kan kijken die beneden zitten te eten.

Terwijl de eigenares authentieke Franse, volkse gerechten bereidt, zoals gekonfijte eendenbout met linzen of forel uit de oven, zoek je er een passende wijn bij uit. Elke donderdag is er een nieuwe wijn en iedere wijn heeft dezelfde vriendelijke prijs. Een dienblad-lift transporteert je wijn naar boven.

Ik vind de Franse tapas een aanrader: eenvoudige hapjes met uitgesproken smaken. Oh la la!
Je krijgt trouwens bij je hoofdgerecht altijd royale porties groente, salade en aardappeltjes, dus eet niet te veel vooraf.

Neem de tijd
Alles wordt in eigen huis gemaakt en juist tijd wordt hier als belangrijkste ingrediënt beschouwd. Doucement!
Het maakt ook niet uit, want er is genoeg te zien bij Madame van Dam. Neus tussen de boeken en je vindt vast iets wat je nog niet gelezen hebt. Voor een kleine vergoeding neem je het boek mee en doneer je aan het goede doel.