Let op! Dit SuperStekje is inmiddels gesloten. De eigenaren zijn een nieuwe zaak gestart in de ECI Cultuurfabriek, onder de naam Mr Sammi, waar ik ook een blog over heb geschreven.

Dit is zo’n plek in Midden-Limburg die niet alleen profiteert van het mooie uitzicht over het water, maar ook buiten het seizoen de moeite waard is. Lounge44 blijft gewoon het hele jaar open (van woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur).

Het interieur doet veel: hier is duidelijk iemand met gevoel voor styling aan de slag geweest. Denk schapevelletjes, mooie vazen, grote planten. De zaak heeft veel verschillende hoekjes met een eigen sfeer: een lange tafel voor groepen met design lampen en ingedekt met linnen. Een houtkachel met de blokken hout erbij gestapeld, hoge zitjes met uitzicht op de bar, een ‘charcuterie hoekje’ met hammen aan het plafond en een tent met houten tafeltjes, terraskachels en uitzicht op het water.
Knap gedaan.

Maar ook als je daar niet zo gevoelig voor bent, is er genoeg reden om naar Lounge44 te gaan. De kaart steekt goed in elkaar: toegankelijk genoeg voor een breed publiek, spannend genoeg om boven het maaiveld uit te stekken. Voor de echte carnivoor verschillende +200 gram steaks, voor visliefhebbers tonijnsushi, slibtong, oesters of kreeft. Iedere woensdag is het ‘Lobster Wednesday’ waar je met z’n tweetjes extra voordelig kunt smullen van kreeft. En ook al staat er maar 1 vegetarisch voorgerecht en 1 vegetarisch hoofdgerecht op de kaart, ook die getuigen wel van creativiteit en aandacht.
Borrelaars kunnen niet alleen kiezen uit verschillende wijnen en bieren, maar ook een leuke selectie cocktails. Ik ben heel benieuwd naar de High Heel Highbal met vermouth, vlierbloesem en fernet (een kruidenlikeur), dus proef die even alsjeblieft en laat me weten hoe die was.

Goed, genoeg gepraat over de kaart, we gaan proeven! Wij komen om te lunchen en kiezen voor Eggs Norwegian: gerookte zalm en gepocheerd ei met Hollandaise saus op briochebrood. Mooi gepresenteerd, goed bereid met een lekker zuurtje aan de Hollandaise saus. Yes baby!

Wel snel zijn als je deze plek zelf wilt ervaren, want Lounge44 gaat begin 2017 (onder andere naam) verhuizen naar ECI in Roermond!