Ken je dat gevoel van toen je klein was? Zelf de smaken van je ijsje mogen kiezen. Twijfelen omdat je alles wel wilt proeven. De plakkerige vingers doordat het smeltende ijs langs het hoorntje drupte. Die herinneringen komen allemaal weer terug als ik een ijssalon binnenstap.
En helemaal als het bij Huupkens in Weert is, waar ze een indrukwekkend assortiment hebben, met onder andere zure matjes ijs, of Bartjes ijs.
Huupkens IJs heeft 3 zaken, 2 in Weert en 1 in Heythuysen. Ik kies voor aan de Biest, de locatie waar het ijs ook echt gemaakt wordt en waar het lichte interieur wordt gecombineerd met grote, nostalgische foto’s van Huupkens in vroeger tijden. Als je al 75 jaar bestaat kan het niet anders: hier stroomt ijs door het bloed, maar dan wel met heel veel warmte en liefde. Dat zie je, dat voel je en dat proef je.

Toch ga ik hier niet voor de klassieker, maar voor het hipste van de kaart: een crazy shake.
Een shake van softijs die met heel veel toeters en bellen wordt opgetuigd. Geweldig, want als ik een ijssalon instap, dan wil ik me ook weer echt even kind voelen en het grootste, gekste en kleurrijkste kiezen.
Er zijn 4 crazy shakes, maar de Silly Bubble Gum klinkt het mafst, dus daar ga ik voor.

Je kunt natuurlijk ook terecht voor een mooie ijscoupe of voor een goede kop koffie. Wat je ook neemt, het voelt allemaal als een echte verwennerij door de feestelijke presentatie: overal zit iets extra’s bij en de bediening is heel vrolijk en vriendelijk.