Venlo is voor mij wel een stukje rijden, maar ik kom er graag. Zeker op de Maaskade en Havenkade, waar je fantastisch uitzicht hebt over het water. En in de zomer ga je natuurlijk op een van de mooiste terrassen van Nederland zitten: het Scheutenterras. Dit terras behoort bij het kwaliteitsrestaurant van theater de Maaspoort: Cabillaud. Ook als het weer niet meezit is Cabillaud een aanrader met haar stijlvolle, lichte interieur, prachtige gerechten en spannende wijnen.

De website van Cabillaud vertelt dat men hier gasten wil verrassen en een vakantiegevoel wil geven. Dat is goed omschreven, want dat is precies het gevoel dat wij krijgen. De ligging, het lichte interieur, de grote raampartijen met veel lichtinval en de prachtig opgemaakte borden zorgen voor een soort Saint Tropez-sfeer in hartje Venlo. Ook als je binnen zit.

Cabillaud werkt met een vast menu, maar dat maakt de verrassing er niet minder om. Zeker door de spannende wijnen die aangenaam schuren met de gerechten is het plaatje echt compleet.
Wij zijn er op een zondag, een dag waarop ook diverse horecaprofessionals besloten op hun vrije dag hier te gaan eten. Een goed teken als je hen goedkeurend ziet knikken en genieten.

Wat ook leuk is: als je Cabillaud wilt proberen voor een zacht prijsje, kun je kiezen voor een 3 gangen menu voor € 37. Voor de kwaliteit van dit restaurant is dat echt top. Combineren met een theaterbezoek kan natuurlijk ook.
En ben je vooral nieuwsgierig geworden naar die wijnen, kies dan eens de High Wine.

Laatste tip: je verwacht misschien de ingang aan de kant van de Maas, maar de ingang van het restaurant is ook de ingang van het theater, aan de kant van de Oude Markt. Even omlopen dus.