Limburg staat bekend om zijn vakwerkhuisjes waarin menig herberg of B&B zit, bruine kroegjes naast iedere kerk en bourgondische restaurantjes. Eerst is het allemaal leuk, maar na verloop van tijd wil je wel eens iets fris, moderns en anders. Tenzij…kneuterig en oubollig tot een ware kunst wordt verheven! En dat gebeurt bij de Bonte Haan in Berg en Terblijt. In de kleinste details wordt Limburgs knusse sfeertje doorgevoerd.

De omgeving van de Bonte Haan leent zich geweldig voor mooie wandelingen of fietstochtjes. Dat typische Zuid-Limburgse landschap trekt hier aan je voorbij van groene heuvels met wat grazende paarden, een boer op zijn trekker die het land omploegt en wat torenspitsen in de verte. Het maakt niet uit in welk seizoen je gaat, het is altijd mooi.
Kies dus zeker een route uit in de omgeving (bijvoorbeeld hier) en laat de omgeving op je inwerken.

En dan heb je wel wat lekkers verdiend! Via een hobbel-de-hobbelweg kom je aan bij de Bonte Haan. Een oude boerderij, een open schuur voor de rokers en een terras met picknicktafels voor als het mooi weer is. Overal waar je kijkt hangen spreuken, oude foto’s, oude boeken, snuisterijen, noem maar op.
Neem een kop soep, een grote tosti of een stuk vlaai. En wat lekkers te drinken natuurlijk. Ze hebben veel soorten speciaalbier en dat trekt zowel locals als wandelaars en fietsers.
In de winter schuif je aan bij de houtkachel, in de zomer voer je de loslopende kippen met wat kruimels van je bord.

Wel alleen open op zaterdag en zondag!

En wil je met een groep naar Zuid-Limburg komen, dan is dit ook een geschikte plek als je het prima vindt om in een zaal gezamenlijk te slapen.
Ook wordt deze locatie verhuurd voor feesten.