Château St. Gerlach straalt niet bepaald toegankelijkheid uit, dus je moet even een drempel over om hiernaar binnen te stappen. Ook eenmaal binnen kan het interieur je misschien nog wat intimideren: je dineert in de toenmalige keuken, eetkamer of salon van Baron de Selys de Fanson, de laatste bewoner van Château St. Gerlach. En dat zie je. Oude schilderijen aan de wand van de baron en zijn familieleden, een enorme marmeren schouw en een indrukwekkende kroonluchter.
Draai het maar om: stel je voor dat jij speciaal door de baron himself bent uitgenodigd en hier als VIP de avond mag doorbrengen.

Deze historische locatie verdient een bezoekje en jij verdient dit diner hier. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk fantastisch. Een 3-gangen menu heb je voor € 37 en dat is iedere euro dubbel en dwars waard.

Wij beginnen met gekonfijte eendenbout, met knolselderij en Limburgse mosterd. Als hoofdgerecht neem ik dan de gebakken dorade met spinazie en kappertjes dressing, mijn tafelgenoot gebraden picanha met courgette en rode wijnsaus. Het dessert voor ons beiden: yoghurtmousse, gegrilde ananas en frambozensorbet. Allemaal erg lekker, geen kinderachtige porties en geserveerd door jonge, vriendelijke bediening. En daardoor voel ik me ook hier snel op mijn gemak.

Ja, Bistrot de Liège is heel klassiek. En Chefkok Camiel Custers kookt ook nog eens klassiek. Maar dat is allesbehalve saai. En mocht je je ook maar een moment vervelen, dan hoef je maar om je heen te kijken. Overal hangen en staan dingen die herinneren aan de tijd waarin kastelen geen bistrots waren, maar het thuis van een baron, met lakeien en keukenmeiden, met paardenkoetsen en een tuin waarin je kan verdwalen. Ik kreeg de neiging om op verkenningstocht te gaan!

Wil je het allemaal nog wat exclusiever? Dan kies je voor het Restaurant van Château St. Gerlach, met sterrenchef Otto Nijenhuis aan het roer.

Wil je juist alleen een biertje, een goede kop koffie met verse vlaai of een eenvoudige lunch? Dan is er vanaf 10 februari Burgemeester Quicx, Coffee & More, de gezellige huiskamer in de kasteelhoeve naast de entree van Château St. Gerlach.