Bijzonder in Maastricht doet haar naam eer aan. Lekker en gezond, wat betekent dat er veel net-even-anders vegetarische gerechten op de kaart staan.  Bijvoorbeeld freekeh salade met granaatappel, munt, feta en noten. Of gevulde puntparika. En lasagne van zoete aardappel en ricotta. Ik zweer het: je mist het vlees niet.
Toch staat er ook altijd wel wat vlees en vis op de kaart, dus geen zorgen als je niet helemaal vega wilt.
Het concept is gebaseerd op shared dining, dus je deelt de gerechtjes met je tafelgenoot. Zo’n proeverij van kleine gerechtjes, ik hou ervan.

De bediening is vlot en denkt mee: over wijn die je lekker vindt en over een net-even-anders alcoholvrij drankje (hoera voor de vele keus!). Of over een dessert als je eigenlijk al genoeg hebt gegeten, maar het zo leuk vindt om nog iets te proeven.

Het interieur is hip: met gloeidraad design peertjes, een fotocollage geprikt op de multiplex wand en oude schoolstoeltjes. Het zorgt voor een jonge, frisse vibe die helemaal past bij alles wat hier gebeurt. Het is: Bijzonder.
Omdat het buiten het centrum ligt, in de wijk Sint Pieter, weten veel mensen dit SuperStekje nog niet te vinden. Dat is voor jou geluk hebben, want dat betekent dat je er doordeweeks vaak nog zonder te reserveren kunt binnenvallen. Ook voor ontbijt en lunch!